Početna Izdvojeno Zelenski upozorava Rusiju: Ako napadnete na Dan nezavisnosti slijedi žestok odgovor

Zelenski upozorava Rusiju: Ako napadnete na Dan nezavisnosti slijedi žestok odgovor

58
0
FOTO: MIKHAIL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN, UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi ruske snage mogle da pojačaju napade na Ukrajinu danas i sutra, kada Kijev obilježava Dan nezavisnosti, upozorivši Moskvu na snažan odgovor ukrajinskih snaga.
Zelenski je upozorio da bi Rusija mogla da pokuša “nešto posebno ružno” uoči sutrašnjeg Dana nezavisnosti, prenio je Rojters.

Na konferenciji za novinare sa gostujućim poljskim predsjednikom Andžejem Dudom u odgovoru na pitanje novinara o mogućnosti ruskog raketnog udara na Kijev, Zelenski je rekao da postoji svakodnevna prijetnja od napada i da ukrajinski obavještajci sarađuju sa stranim obavještajnim službama.

“Rusija to radi sve vrijeme. Mogu li da povećaju broj ovih napada? Da, mogu to da urade” danas i sutra, rekao je Zelenski.

Rekao je da će Ukrajina, u slučaju napada na Kijev, učiniti isto što i do sada.

“Za mene kao predsjednika, i za svakog Ukrajinca, Kijev, Černigov, Donbas, sve je isto. Ukrajinci žive tamo, kao i u Harkovu i Zaporožju”, rekao je ukrajinski predsjednik.

Kazao je da će odgovor biti isti za svaki ukrajinski grad koji bude na udaru Rusije.

“Ukoliko nas napadnu, dobiće moćan odgovor,” poručio je on i dodao da će svakim danom taj odgovor postajati sve jači i jači.

Prethodni članakTEŠKA NESREĆA KOD ZGRADE VLADE RS Vozač polomio stub ulične rasvjete
Naredni članakUhapšena žena: Mačem povrijedila više ljudi