Početna Crna hronika ISTRAGA LIKVIDACIJE NA PLAŽI Osumnjičenog ubicu policija naoružana dugim cijevima dovela na...

ISTRAGA LIKVIDACIJE NA PLAŽI Osumnjičenog ubicu policija naoružana dugim cijevima dovela na saslušanje (VIDEO)

123
0
FOTO: ZADARSKI.HR/FACEBOOK/SCREENSHOT

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, koji je osumnjičen za ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića (38) na Pagu, danas je priveden pred tužioca u Hrvatskoj u pratnji velikog broja policajaca.

Tanasković je izveden u bijelom odijelu iz blindiranog policijskog kombija u pratnji velikog broja policajaca naoružanih dugim cijevima.

Policajci su najprije obezbijedili mjesto kuda Tanasković mora da prođe, a potom ga izveli iz vozila. Tanasković je ravnodušnog izraza lica prošao kraj velikog broja okupljenih novinara.

Podsjetimo, nakon hapšenja on je policiji rekao samo da zna da ga traži crnogorska policija jer ga sumnjiči da je pomagao egzekutoru istaknutog “zločinca” Milića Minji Šakovića.

Šaković je ubijen 17. juna u Budvi, a dželat mu je takođe prišao s leđa u restoranu, pucao mu nekoliko puta u glavu i pobjegao. Crnogorska policija pronašla je pištolj i torbicu ubice, a dželat je imao i vizir.

Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao da on nema nikakve veze sa tim ubistvom i da je na dan ubistva u Budvi bio u Kragujevcu i dobijao nova lična dokumenta.

Tanasković je otkrio i da je u zatvoru bio maloljetan, a da je odležao ukupno pet godina zbog razbojništva i imovinskih delikata.

Inače, jedan od razloga zašto nije mogao da iznese svoju odbranu je i to što navodno ima psihičkih problema. Sasvim je izvjesno da će, ukoliko je to slučaj, njegov branilac predložiti tužilaštvu da pribavi medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdilo da li boluje od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu krivičnu odgovornost, odnosno da bi se utvrdilo da li bio uračunljiv u vrijeme ubistva Vlaovića.

Iz gloka ubio Vlaovića, pa se dao u bijeg

Podsjetimo, Tanasković je uhapšen juče na plaži Zrće zbog sumnje da je hicem iz pištolja, naočigled brojnih svjedoka i srpske manekenke i učesnice rijalitija Dragane Banić, ubio Vlaovića (38), zvanog Goro, pripadnika škaljarskog klana iz Herceg Novog.

Očevici su ispričali da se sve desilo veoma brzo i da je ranjeni odjednom pao.

– Goran Vlaović tek je izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu djevojke, srpske manekenke, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat – prenosi Jutarnji list.

Vlaović je pao kao pokošen, a ubica je počeo da beži.

Slučajni prolaznici pokušali da pomognu ranjenom, ali nisu uspjeli

– Pa to je Goran, to je Goran! – vikalo je, prema riječima svedoka, nekoliko osoba koje su se zatekle ispred kluba.

Navodno, prije nego što je ubijen, “škaljarac” je danima bio na Pagu s društvom i djevojkom.

– Nije bilo prvo veče da su u noćnom provodu, i prethodnih dana obilazili su klubove – ispričao je očevidac za hrvatske medije

Prethodni članakSrbija srušila “najbolji tim Evrope”, a vidjeli smo 10 stvari: Jokićeva magija i tandem koji je kičma Pešićevog tima!
Naredni članakKUPAĆI PUCA OD NJENIH OBLINA Bivša Novaka Đokovića ima preko 100 hiljada pratilaca