Početna Region Skoro 100 turista se otrovalo u Budvi

Skoro 100 turista se otrovalo u Budvi

39
0
Foto: Printscreen/Instagram

U jednom restoranu u Budvi navodno je došlo do trovanja hranom najmanje 96 turista.

Radi se o turistima većinom iz Poljske, Slovačke i Slovenije i skoro svi su bili gosti u jednom restoranu.

Svi su smješteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju, prenosi crnogorski portal Dan.

U opštini Budva je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Za sada je navedeni portal zvaničnu potvrdu dobio samo iz Opšte Bolnice u Kotoru gdje je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

“Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta djece uzrasta od 15-16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno liječenje”, rekao je direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović.

Još uvijek nema zvanične potvrde o ostalim turistima koji su dobili trovanje i o objektu u kojem su se hranili.

Iz Doma zdravlja u Budvi su rekli da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbjediće im, ako je potrebno, smještaj, prevoz i sve ostalo.

Prethodni članakIzašao raspored, poznato kada Zvezda igra u Ligi Evrope: Prvi meč na “Marakani”, a onda put od 2.000 kilometara!
Naredni članakDženifer Lopez priredila nesvakidašnje iznenađenje Benu Afleku