Početna Crna hronika Banjalučanin optužen za smrt slovenačkog konzula, golf vozio 97 km/h

Banjalučanin optužen za smrt slovenačkog konzula, golf vozio 97 km/h

36
0
Foto: Velibor Tripić/Arhiva

BANJALUKA – Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanina Sergeja Miljkovića (23) u kojoj se tereti da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo slovenački konzul u Banjaluci Marjan Ristić.

Kako se navodi u optužnici Miljković je 29. marta ove godine oko 18.40 časova vozio golf 4 Bulevarom vojvode Petra Bojovića, iz naselja Borik prema naselju Starčevica, nedozvoljenom brzinom od 97 km/h, iako je brzina kretanja saobraćajnim znakom bila ograničena na 50 km/h.

“Dolaskom do kućnog broja 3 navedenog Bulevara, vozilo nije držao što bliže desnoj ivici kolovoza niti je obratio pažnju na pješake koji se kreću trotoarom. Pokušao je da izvrši mjenjanje saobraćajne trake, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila, usljed čega je došlo do zanošenja vozila. Prešao je iz desne u lijevu saobraćajnu traku desne kolovozne trake, te u nastavku kretanja i zanošenja vozilom prešao iz lijeve u desnu saobraćajnu traku desne kolovozne trake. Potom je vozilom prešao preko biciklističke staze, pa na trotoar gdje vozilo udarilo u pješaka M.R. koji se kretao u istom smjeru kao i golf, kojeg je vozio S.M.”, navodi su u optužnici.

Dodaje se da M.R. pada na tlo i tom prilikom je teško povrijeđen odnosno zadobio je višestruke lomove lobanje, krvarenje mozga, razorenje moždanog tkiva i druge teške povrede.

“Usljed zadobijenih povreda M.R. je preminuo na licu mjesta”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da se S.M. nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, pa je usljed toga nastupila smrt jednog lica i time je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Prethodni članakBivši robijaš ubio ženu u butiku, pa presudio sebi
Naredni članakSPS počela kampanju sa Trga Krajine(FOTO, VIDEO)