Početna Izdvojeno DETALJI PORODIČNE DRAME DOK JE KRALJICA BILA NA SAMRTNOJ POSTELJI: Čarls uputio...

DETALJI PORODIČNE DRAME DOK JE KRALJICA BILA NA SAMRTNOJ POSTELJI: Čarls uputio Hariju ove oštre reči

52
0
Foto: Profimedia

Kako piše “Dejli mejl”, Čarls je navodno naredio Hariju da ne dovodi Megan u Balmoral, iako su se svi ostali bliski članovi porodice okupili pored kraljičine samrtne postelje.

Novi britanski kralj Čarls III obratio se juče naciji, prvi put nakon smrti svoje majke kraljice Elizabete II, a mnogi tumače njegov govor kao “pruženu ruku pomirenja” svom otuđenom sinu princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl.

Čarls je zvanično proglasio svog starijeg sina Vilijama princem od Velsa, a spomenuo je i svoju ljubav prema svom drugom sinu, koji je pre dve godine napustio kraljevsku porodicu i sa suprugom se preselio u Ameriku.

– Takođe želim da izrazim svoju ljubav prema Hariju i Megan dok nastavljaju da grade svoje živote u inostranstvu – rekao je Čarls, a njegove reči mogle bi se protumačiti kao pokušaj pomirenja sa odmetnutim sinom.

Hari i Megan imali su napet odnos sa kraljevskom porodicom otkako su odstupili sa mesta starijih članova porodice u januaru 2020. Tokom intervjua sa Oprom Vinfri u martu 2021, princ Hari je otkrio da je u jednom trenutku kada je otac prestao da mu odgovara na pozive.

Međutim, nedugo nakon govora kralja Čarlsa, britanski mediji su objavili detalje drame koja se navodno odigravala u škotskom zamku Balmoral u poslednjim momentima života kraljice Elizabete.

Kako piše “Dejli mejl”, Čarls je navodno naredio Hariju da ne dovodi Megan u Balmoral, iako su se svi ostali bliski članovi porodice okupili pored kraljičine samrtne postelje.

Britanski mediji podsećaju da je princ Hari uvek bio izuzetno privržen svojoj baki, sa kojom je uvek imao blizak odnos.

Ali sve je pošlo naopako kad su Hari i Megan najavili da će oboje da otputuju u dvorac Balmoral. Prema pisanju tabloida “San”, princ Hari je bio u Frogmoru, kad je dobio poziv od svog oca, sada kralja Čarlsa, koji ga je zamolio da ne dovodi Megan u Škotsku.

Čarls je rekao Hariju da nije u redu da Megan bude u Balmoralu u vreme ovako velike tuge. Rečeno mu je, navodno, da ni Kejt ne ide, i da će poseta biti ograničena samo na članove najuže biološke porodice – rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici za “San”.

Izvor je rekao da je Čarls posebno naglasio da Megan neće biti dobrodošla u Balmoralu.

Prethodni članakSNAJKA SVEKRVI na veselju OPALILA ŠAMAR i polila je vinom
Naredni članakSTRANI NOVINARI POSJETILI HERSON slobodno razgovarali sa građanima oblasti koja je pod ruskom kontrolom