Početna Izdvojeno KFOR privremeno dovodi britanske vojnike na KiM, a ovo je razlog

KFOR privremeno dovodi britanske vojnike na KiM, a ovo je razlog

44
0

KFOR je danas saopštio da će zbog izvođenja rutinske vežbe krajem ovog mjeseca privremeno povećati broj vojnika na terenu tako što će britanski vojni kontigent doputovati 11. septembra na Kosovo i Metohiju.

Nakon završetka vježbe, ovaj vojni kontingent će napustiti pokrajinu i vratiti se u Veliku Britaniju, saopštio je KFOR.

– Od 27. septembra do 2. novembra 2022. godine, snage Kfora, koje predvodi NATO, izvešće rutinsku vježbu za jednu od svojih rezervnih jedinica. To će rezultirati privremenim povećanjem broja vojnika na terenu – navodi se u saopštenju KFOR-a.

Takođe se precizira da će vojni kontingent iz Velike Britanije doputovati na Kosovo i Metohiju 11. septembra “radi upoznavanja i integracijskih aktivnosti sa sredstvima i osobljem KFOR uoči vježbe”.

Ove jedinice će, prema saopštenju KFOR, obavljati aktivnosti obuke “kako bi održale visok nivo spremnosti i doprinele očuvanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, kako je naloženo Rezolucijom Savjeta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine”, prenosi Srpskainfo.

Prethodni članak“Trebalo nam je 80 pokušaja da snimimo scenu” Džulija Roberts i Džorž Kluni nakon 21 godinu zajedno na filmskom platnu
Naredni članak“Kao da je tenk pogodio voz” MEĐU STRADALIMA I DIJETE