Početna Izdvojeno Dodik se sastao sa Orbanom i Vučićem u Beogradu

Dodik se sastao sa Orbanom i Vučićem u Beogradu

29
0
IZVOR: VESNA ŠURBAT/SRNA

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik danas se u Beogradu sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Dodik je čestitao Orbanu na priznanju koje mu je danas uručio predsjednik Srbije.

“Velikom prijatelju Srpske i Srbije, premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, čestitao sam na priznanju, Ordenu Republike Srbije na velikoj ogrlici, koje mu je uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje”, naveo je Dodik na Tviteru.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pridružiti njemu na ručku sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, na kojem će razgovarati o svim važnim temama, a posebno o problemima pred predstojeću jesen i zimu.

Nakon uručenja Orbanu Ordena Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje, Vučić je rekao da Srbija može da se osloni na Mađarsku, kao što i Mađarska uvijek može da računa na Srbiju.

“Još jednom vam čestitam dobijanje najvišeg ordena Srbije. Ovo je vaša druga kuća i ovde ste uvijek dobro došli”, poručio je Vučić nakon što je Orbanu uručio Orden Srbije.

Prethodni članakTrudnica se polila benzinom i zapalila
Naredni članakTvrđava Kastel bogatija za 50 novih klupa