Početna Izdvojeno PERSA JOVIĆ KANDIDAT SPS IJ1 “Više sporta za mlade, neophodan bazen u...

PERSA JOVIĆ KANDIDAT SPS IJ1 “Više sporta za mlade, neophodan bazen u Prijedoru”

914
0

Kandidatkinja Socijalističke partije Srpske Persa Jović rođena je 15.05.1964 u Prijedoru. Danas živi u Prijedoru, a po zanimanju je obućarski tehnolog. Zaposlena je u Dunav osiguranju i majka je jednog djeteta.

Jović posebno ističe važnost sporta za mlade generacije.

-Mladi treba da se bave sportom, to je želja većine roditelja. Ipak često su djeca onemogućena da imaju sportske aktivnosti. Sramota je da  grad kao što je Prijedor nema niti jedan otvoreni ni zatvoreni bazen. U uređenim zemljama normalno je da se uz školu vežu sportske aktivnosti kao što je plivanje koje ima višestruku korist za djecu. Kod nas to nažalost nije moguće, kaže Jovićeva.

Sport je važan za razvoj i zdravlje tijela i psihe, a rekrecija prilagođena zdravstvenom stanju i godinama korisna je svima, bez obzira na godine, ali aktivno bavljenje sportom posebno je važno za djecu i mlade. Odgovorni roditelji žele da im se dijete barem rekreativno bavi nekim sportom, a izbor sportova obično prepuštaju djetetu i njegovim afinitetima.

-Naša djeca ostaju uskraćena za mnogo toga. Potrebno je više odgovornosti i reda, a ulaganja u sport moraju biti redovna i stabilna, dodaje Jovićeva.

 

Prethodni članakMiletić primio zahvalnicu crkve Vaznesenja Gospodnjeg iz Omarske
Naredni članakSLAĐANA RADAKOVIĆ KANADIDAT SPS IJ1 “Loše stanje u državi utiče na mentalno zdravlje ljudi”