Home Sport Fudbal Selektoru Švedske smetala srpska djeca na tribinama!? Kukao nakon debakla u Beogradu...

Selektoru Švedske smetala srpska djeca na tribinama!? Kukao nakon debakla u Beogradu – čudno, nek se UEFA pozabavi time!

68
0
IZVOR: MONDO/UROŠ ARSIĆ/YOUTUBE/FIFA/SCREENSHOT

Selektor švedske reprezentacije Jane Anderson nije zadovoljan što je UEFA dozvolila da na tribinama stadiona “Rajko Mitić” budu djeca.

Iako nikome nije bilo jasno zbog kakvog je rasizma UEFA kaznila Srbiju, tribine stadiona “Rajko Mitić” nisu bile potpuno prazne na meču petog kola Lige nacija protiv Švedske. Nekoliko hiljada djece je sa istočne tribine bodrilo fudbalere Srbije koji su došli do lake i rutinske pobjede nad Skandinavcima (4:1), pa tako stadion nije “zvrjao prazan” i nije se igralo u užasnoj atmosferi kakvu inače donose kazne iz Niona…

Međutim, nije to svima bilo po volji. Selektor reprezentacije Švedske Jane Anderson ponio se kao pravi mrgud i zasmetalo mu je što je Srbija imala bilo kakvu podršku sa tribina, odnosno nije mu bilo pravo što su tu djeca.

“Ne utiče na nas, navikli smo na publiku, ali je…čudno. Vrlo čudno. To je ta ‘stroga kazna’ koju vam UEFA izrekne kada vam kaže da morate da igrate bez publike”, bio je sarkastičan do srži selektor Švedske u razgovoru za “Viaplay” poslije utakmice.

“Čudno, baš čudno… Ali, UEFA će morati sa tim da se pozabavi. Mi ćemo da igramo fudbal”, dodao je ogorčeni selektor Švedske kome nikako nije prijalo što su djeca od sedam do 14 godina pravila “vrisku” cijelu utakmicu, posebno kada su “orlovi” imali loptu – što je bilo u najvećem dijelu utakmice.

Za to vrijeme Janea Andersona mediji u Švedskoj već smenujuju, reprezentacija ne igra u skladu sa svojim renomeom, pa je u opasnosti da “sklizne” u treći rang evropskog fudbala – u “C” diviziju.

U slučaju da Srbija ne pobijedi Norvešku u utorak u Oslu, to i ne bi odgovaralo. Srbija ima odličan učinak protiv Švedske u ovogodišnjoj Ligi nacija (šest bodova) i bio bi izbrisan ukoliko bi ih savlada Slovenija, reprezentacija protiv koje su osvojili dva boda manje i to bi moglo da utiče na srpske šanse da se izbore za drugi šešir na Evropskom prvenstvu.

Previous articleJednostavan trik da kupatilo uvijek miriše
Next articleANA NIKOLIĆ IZGUBILA KOMPAS Valjala se po podu i pravila haos, pa objavila fotografije