Home Izdvojeno Bajdenova izjava zbunila javnost: “Ja sam imao 30, a ona 12 godina…”

Bajdenova izjava zbunila javnost: “Ja sam imao 30, a ona 12 godina…”

56
0
Foto: Tanjug/AP

Američki predsjednik Džo Bajden, prva dama Džil i oko 2.000 obožavalaca u petak su u na južnom travnjaku Bijele kuće uživali u nastupu muzičke legende i aktiviste Eltona Džona, koji je trenutno na dugoj oproštajnoj turneji po SAD.

Britanska super-zvijezda je pod otvorenim nebom uz pratnju klavira izvela hitove kao što su “Rocketman”, “Your Song” i “Tiny Dancer”, što je u jednom trenutku Bajdena i rasplakalo.

“Kao i brojni drugi Amerikanci, naša porodica voli njegovu muziku”, rekao je Bajden predstavljajući pjevača.

“Može se reći da je muzika Eltona Džona promijenila naše živote”, dodao je.

Džon, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trampa, pristao je nastupiti za Bajdene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile u Bijelu kuću, prenosi Jutarnji list.

Njegov nastup bio je dio proslave u čast ljudima koje je Bijela kuća nazvala svakodnevnim herojima: medicinskim sestrama, radnicima hitne pomoći, učiteljima, LGBTQ+ zagovornicima i aktivistima.

Inače, ni ova veče nije mogla proći bez neugodnosti koju je opet okupljenima servirao predsjednik SAD.

Naime, Biden je držao govor u sjedištu Nacionalnog obrazovnog udruženja u Vašingtonu, a onda ga u jednom trenutku pauzirao kako bi odao priznanje ženi u gomili za koju je rekao da ga je poznavala kada je imala 12 godina.

“Moraš me pozdraviti”, rekao je Bajden. “Imamo dugu prošlost. Ona je imala 12 godina – ja sam imao 30. Ali svejedno, ova mi je žena pomogla da učinim jako puno”.

Bajdn nije pojasnio kako je poznavao tu ženu ili što je ona učinila da mu je pomogla, ali ta je primjedba uhvatila gledaoce nespremne, piše Washington Examiner.

Previous articleUŽAS U LICI: Svekar i muž ženu zlostavljali 5 godina
Next articleU meču između BiH i Rusije navijaću za Rusiju, Srbi ne treba da igraju za BiH