Home Izdvojeno UŽAS U LICI: Svekar i muž ženu zlostavljali 5 godina

UŽAS U LICI: Svekar i muž ženu zlostavljali 5 godina

127
0
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Žena (26) iz Like bila je žrtva svog muža i svekra koji su nakon što ih je prijavila, završili iza rešetaka.

Naime, nju je suprug dvaput silovao u junu, a njegov otac joj je zaprijetio ubistvom, i to nakon petogodišnjeg maltretiranja i zlostavljanja.

Ona je tada od nasilnika pobegla u “sigurnu kuću” pa je nakon tri mjeseca smogla snage da ih prijavi. Obojici je u ponedjeljak određen istražni zatvor.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 65-godišnjak od neutvrđenog dana 2017. godine do 14. juna 2022. u porodičnoj kući na području Udbine gotovo svakodnevno ponižavao svoju 26-godišnju snaju, što se intenziviralo od januara 2022. godine pa je izazvalo kod nje osjećaj straha i uznemirenosti. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 65-godišnjak 15. juna 2022. pretio 26-godišnjoj ženi što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i živote njene djece – kažu u tužilaštvu.

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je, nakon svekra, ispitalo i supruga jadne žene, i to zbog “osnovane sumnje na počinjenje teškog djela protiv polne slobode”. Postoji osnovana sumnja, kažu, da je osumnjičeni 35-godišnjak počinio navedena kaznena djela 15. i 20. juna 2022. u jednom mestu na području Ličko-senjske županije na štetu 26-godišnje oštećenice.

Sudija u Karlovcu je odredio istražni zatvor 35-godišnjem osumnjičenom u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svjedoke, a njegovom 65-godišnjem ocu zbog opasnosti od nedopuštenog uticaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela

Previous articleRODITELJI MU ODUZELI TELEFON, dječak demolirao stan (VIDEO)
Next articleBajdenova izjava zbunila javnost: “Ja sam imao 30, a ona 12 godina…”