Home Vijesti Crna hronika Ženu polio benzinom i pokušao zapaliti: Banjalučanin pravosnažno osuđen na pet godina...

Ženu polio benzinom i pokušao zapaliti: Banjalučanin pravosnažno osuđen na pet godina zatvora

54
0

Banjalučanin Luka Lovre pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora jer je vanbračnu suprugu T.P. polio benzinom i pokušao zapaliti.

“Odbijaju se, kao neosnovane, žalbe okružnog javnog tužioca u Banjaluci, optuženog Luke Lovre i njegovog branioca, te se potvrđuje presuda Okružnog suda u Banjaluci od 5. novembra 2021. godine”, potvrđeno nam je u Vrhovnom sudu RS.

Prvostepenom presudom iz novembra prošle godine, vijeće Okružnog suda Banjaluka osudilo ga je na pet godina zatvora.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ga je teretila da je 12. juna 2021. godine u alkoholisanom stanju u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo, nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, u jednom trenutku bacio T.P. na krevet, a nakon što je ona pokušala pobjeći, polomio ključ u bravi.

Nakon toga T.P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć i telefonom pokušala pozvati V.G., a Lovre joj je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju. Potom je pobjegla u toalet, a on je flašom u kojoj se nalazio benzin polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, govoreći kako će je zapaliti. Zatim je benzinom polio i pločice kupatila i zapalio ga upaljačem, a T.P. je pokušala vodom ugasiti vatru.

U borbi za život, potom je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je u opasnosti i zamolila za pomoć, a optuženi ju je udario šakom govoreći “pi… ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe”.

Lovre je ranije tvrdio da nije kriv i da se nije dogodilo onako kako je opisano u optužnici, a neposredno nakon određivanja pritvora je štrajkovao glađu u zatvoru.

Previous articleOteo traktor da naplati štetu jer su mu komšijine koze pojele kukuruz
Next articleHoroskopski znaci koje više preferiraju novac nego ljubav