Home Showbiz Glumac dobio doživotnu kaznu: Upucao sam je u potiljak

Glumac dobio doživotnu kaznu: Upucao sam je u potiljak

66
0
Foto: Flickr

Kanadski glumac Rajan Grantam osuđen je na doživotni zatvor jer je u martu 2020. smrtno pucao u svoju majku.

24-godišnjak, najpoznatiji po ulozi Džefrija Augustina u tinejdžerskoj drami “Riverdale”, kao i po ulogama u hit seriji “Supernatural” i filmu iz 2010. godine “Diary of a Wimpy Kid”, osuđen je prošle sedmice nakon što je ranije ove godine priznao krivicu.

Tužioci su rekli da je Grantam 31. marta 2020. pucao i ubio svoju 64-godišnju majku, Barbaru Vajte, dok je svirala klavir u njihovoj kući u Skvamišu, Britanska Kolumbija.

Sljedećeg dana, tada 21-godišnjak je navodno napunio njegov automobil s tri komada vatrenog oružja, Molotovljevim koktelima, municijom i kartom s uputstvima do kuće premijera Kandae, Žastina Trudoa.

U videu snimljenom njegovom Go-Pro kamerom nakon ubistva, Grantam je priznao zločin, snimajući tijelo svoje majke govoreći: “Upucao sam je u potiljak. U trenucima nakon toga, znala bi da sam to ja.”

Zatim je izjavio da je planirao ubiti Trudoa i da je razmišljao o masovnoj pucnjavi u njegovoj školi, Univerzitetu Sajmon Frejzer. Umjesto toga, odvezao se policiji u Vankuveru kako bi se predao.

(Euro News)

Previous articlePIKSI POLETIO , PA VIKNUO – Vi niste normalni, majke mi!
Next articleTuča u Zadruzi digla sve na noge: Još jedna kazna zbog agresivnog ponašanja