Home Izdvojeno Trivić: Predsjednik biračkog odbora priznao izbornu krađu (VIDEO)

Trivić: Predsjednik biračkog odbora priznao izbornu krađu (VIDEO)

175
0
IZVOR: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK

PDP ne odustaje od tvrdnji da je kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić pobijedila svog protivkandidata Milorada Dodika (SNSD), navodeći da se u izbornoj noći desila ogromna izborna krađa i prekrajanje biračke volje.

Trivić je danas saopštila da PDP na desetine biračkih mjesta pronalazi dokaze da je ona, kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, dobila ili nula, ili jako mali broj glasova, jedan ili dva, a da su njeni glasovi upisani drugim kandidatima sa liste za predsjednika RS.

Objavila je video prilog bijeljinske BN televizije u kojem predsjednik biračkog odbora u mjestu Krajišnik kod Gradiške, gdje je rođena njena majka, javno priznaje da je njene glasove upisao drugom kandidatu, Zoranu Kaliniću iz “Naša priča-RS”.

“Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na na glasačkom listiću nalazio iznad Jelene, upisao podatke umjesto njoj, a njoj sam upisao tri nule”, izjavio je Gutić.

Na novinarsko pitanje da li zna da se radi o krivičnom djelu, on je odgovorio da je svjestan toga, ali da u dogovoru sa Gradskom izbornom komisijom Gradiška nije mijenjao podatke, jer su mu rekli “da će se brojanje ponoviti”.

“Više od 32.000 nevažećih listića, brojnim neregularnostima u Doboju, Zvorniku i Prijedoru i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti, pojavljivanjem ‘slijepih’ ljudi, pokazivača, istjerivanja posmatrača sa biračkog mjesta, otvaranja vreća tokom noći, mijenjanja zapisnika… Sve ovo su razlozi zbog kojih neću priznati izborne rezultate za nivo predsjednika RS i insistiraćemo kod CIK BIH da se izbori ponove”, istakla je Trivić.

Dodala je da pravni tim PDP sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama, naglašavajući da će iskoristiti sva civilizovana i demokratska sredstva da stvari istjeraju na čistac, kako bi se ispoštovala narodna volja.

Previous articlePobjeda SNSD, Bakirova “žrtva” i FAKTOR VUKAN: Prva analiza rezultata opštih izbora u BiH
Next articleSTRAŠNO! Dodik zavađa Srpsku i Srbiju