Home Vijesti Politika Džaferović nanosi štetu ionako bijednom kredibilitetu BiH

Džaferović nanosi štetu ionako bijednom kredibilitetu BiH

47
0
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, naveo je danas da se po ko zna koji put svjedoči šteti koju bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović nanosi, ionako bijednom, kredibilitetu BiH učešćem na međunarodnim forumima bez saglasnosti Predsjedništva i iznošenjem privatnih i stranačkih stavova.

Povodom Džaferovićevog učešća na samitu lidera EU u Pragu, kojem prisustvuju i predstavnici zemalja koje nisu članice EU, Dodik je istakao da organizatorima samita evropske političke zajednice mora biti jasno da ništa od onoga što Džaferović izjavi nije stav zvaničnih institucija.

Dodao je da to mora biti jasno i organizatorima drugih međunarodnih foruma koji prihvataju učešće Džaferovića, za koje ne postoji saglasnost Predsjedništva, kao i svima koji podržavaju ovakvu praksu bošnjačkih političara.

“Džaferović svojim djelovanjem ruši institucije i Ustav i njegove privatne izjave nemaju nikakvu obavezujuću ulogu prema bilo kome u BiH ili u odnosima BiH prema međunarodnim institucijama”, navedeno je na Dodikovom Instagram profilu.

Napomenuo je da je unilateralno postupanje Džaferovića tokom cijelog mandata dovelo do pogoršanja odnosa i da takav nekorektan i nepartnerski pristup samo vodi daljem produbljivanju krize u BiH.

Previous articleGradonačelnik Bijeljine organizovao odlazak na protest u Banjaluku
Next articleGorivo poskupjelo, u narednim danima cijene će biti mnogo veće