Home Sport Košarka Može li Jokić do treće MVP titule? Komesar NBA lige progovorio o...

Može li Jokić do treće MVP titule? Komesar NBA lige progovorio o Srbinu: “Nikola je pravi mađioničar, ali…”

77
0
IZVOR: PROFIMEDIA

Adam Silver pričao je o Nikoli Jokiću i Janisu Adetokumbu.

Nikola Jokić dva puta uzastopno osvajao je MVP titulu u NBA ligi. Može li to da učini i treći put?

To je jedno od glavnih pitanja koje se postavlja pred početak sezone. Ko je glavni favorit i može li srpski igrač ponovo da ih iznenadi, pričao je o tome i Adam Silver. Bolje rečeno, uspio je da izbjegne direktan odgovor na to pitanje i da iznese niz pohvala na račun Srbina, ali i Janisa Adetokumba.

Pričao je sa predstavnicima medija u Abu Dabiju. Tamo je poslije spektakularnog meča Atlanta savladala Milvoki (123:113), a novinari su iskoristili tu priliku da razgovaraju sa komesarom najjače košarkaške lige na svijetu, prvenstveno o evropskim igračima.

Nikola je nevjerovatan mladić, veliki čovjek, mada ima drugačiji stil od Janisa. Nikola je pravi mađioničar sa loptom. Nevjerovatno dobro predstavlja Srbiju. Neću da iznosim procjene za njegove šanse i MVP priznanju, već hoću da istaknem da je on igrač čija igra donosi zadovoljstvo i radost svima koji gledaju“, poručio je Silver.

Slične pohvale imao je i na račun fantastičnog Grka koji je na spomenutom meču za 21 minut dao 19 poena i imao sedam skokova.

I Janis je nevjerovatan, gledao sam ga i ovdje u Abu Dabiju i voli da komunicira sa ljudima, ostaje duže da bi radio sa mladima, svuda ga vole. Predstavlja Grčku iako su njegovi roditelji iz Afrike, a on živi u Americi. Unosi radost u igru, vidi se to po stilu igre i odnosu sa saigračima. I on je dvostruki MVP lige, igra uprkos povredama, sa velikom strašću. Podigao je igru na najviši nivo i poslije toga ostaje u teretani da razvija svoju igru. On je ostvarenje sna za svakog NBA komesara”, zaključio je Silver.

 

Previous article“Željo” na prvom mjestu dočekuje derbi sa Zrinjskim: Niko nam ništa nije poklonio, 22 boda čista kao suza!
Next articleOTKRIVENO ŠTA SE ZAISTA DESILO NA SJEVERNOM TOKU! STIGLI REZULTATI ISTRAGE: Podmornice, avioni u stanju pripravnosti