Home Vijesti Bivši crnogorski bokserski šampion optužen za krijumčarenje 22 tone kokaina

Bivši crnogorski bokserski šampion optužen za krijumčarenje 22 tone kokaina

39
0
Foto: Vijesti.me

Američko Ministarstvo pravde optužilo je bivšeg šampiona bokserske teške kategorije iz Crne Gore Gorana Gogića za krijumčarenje 22 tone kokaina vrijednog više od milijardu dolara.

Veći dio ove količine je zaplijenjen i to je jedna od najvećih pljenidbi narkotika u američkoj istoriji.

Gogić (43) je uhapšen u nedjelju, 30. oktobra, dok je pokušavao da uđe u avion na letu za Cirih iz Majamija. On je optužen pred velikom porotom u NJujorku.

Tužilaštvo tereti Gogića u tri tačke za kršenje federalnog zakona protiv krijumčarenja droge na moru i u jednoj tački za zavjeru. Kazna za svaku tačku je minimalno deset godina zatvora, a moguć je i doživotni zatvor.

Gogić je priveden nakon što se nakratko pojavio pred sudijom Liset Reid u Majamiju, rekao je njegov advokat. Sljedeće saslušanje zakazano je za 7. novembar.

Optužnica je zasnovana na pljenidbi 19.930 kilograma kokaina u tri komercijalna broda 2019. godine, uključujući 17.956 kilograma na brodu “MSC Gajan” dok je bio usidren na terminalu u Filadelfiji.

Tužilaštvo navodi da je kokain trnasportovan u Evropu iz Kolumbije preko američkih luka i da je uz pomoć kranova i mreža preko noći tovaren u teretne brodove sa glisera duž ruta za plovidbu.

Za ovu kompleksnu operaciju bilo je potrebno poznavanje posade svakog broda, rute i podataka o lokaciji i bio je neophodan prostor u kontejnerima koji su već bili na brodovima, navode tužioci.

Prema dokumentima, Gogić je nadgledao logistiku, vršio koordinaciju sa posadama brodova, kolumbijskim krijumčarima i radnicima u evropskim lukama da bi stekao korist za sebe i svoj kartel sa Balkana.

Previous articleKomšije ga hrane i oblače: Kako je PROPAO ZMAJ OD ŠIPOVA, nekada rijaliti zvijezda, sad siromašni seljak
Next articleDrama u Mostaru: Izbio požar u teretani, razbijali staklo da pobjegnu (VIDEO)