Home Izdvojeno NASTAVAK BORBE Opozicija u Srpskoj večeras protestuje ispred RTRS-a

NASTAVAK BORBE Opozicija u Srpskoj večeras protestuje ispred RTRS-a

34
0
Foto: V. Ševčuk

Potpredsjednica PDP-a i kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić kazala je da postoji 1.000 razloga za proteste, ali da će se boriti i na razne druge načine.

Opozicione stranke u Republici Srpskoj će organizovati nove proteste večeras u 18 sati ispred zgrade RTRS-a u Banjaluci.

Cilj je poručiti da su ujedinjeni i istrajni te da neće odustati od odbrane funkcije predsjednika entiteta, a s obzirom na to da smatraju da su izbori brutalno pokradeni.

Potpredsjednica PDP-a i kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić kazala je da postoji 1.000 razloga za proteste, ali da će se boriti i na razne druge načine.

– Naš zahtjev je žalba CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, ali i zahtjevi sa prethodnih skupova. Rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su učestvovali u krađama na izborima. Brojni su dokazi, a nema ni jednog epiloga. Sa tim nećemo stati. Kakvu god donijelo odluku Apelaciono vijeće, neće biti ‘pojeo vuk magarca’ i nikom ništa – istakla je Trivić.

Trivić se osvrnula i na utjecaj vladajućih struktura na rad RTRS-a, a s obzirom na to da proteste održavaju upravo ispred ove institucije. Ona je poručila da ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima.

– RTRS je kuća svih nas. Trebala bi biti kuća svih građana. Pa i mi neke građane predstavljamo. Ne etiketirate vi nas. Vjerujte, ja nemam problem s etiketama RTRS-a. Vi etiketirate sve one građane koji imaju slično razmišljanje kao mi – kazala je Trivić.

Previous articlePrvi put poslije skoro 70 godina: Sjeverna Koreja ispalila 10 projektila, Južna Koreja odmah uzvratila napad
Next article“Gdje je izvještaj o dugu” Radović poručuje da je potrebno dopuniti program ekonomskih mjera