Home Izdvojeno ERDOGAN LUPIO ŠAMARČINU NATO PAKTU! Predsjednik Turske bez dlake na jeziku, šef...

ERDOGAN LUPIO ŠAMARČINU NATO PAKTU! Predsjednik Turske bez dlake na jeziku, šef Alijanse u šoku

60
0
IZVOR: PROFIMEDIA

Turska neće odobriti pristupanje Švedske i Finske NATO alijansi sve dok ove dvije zemlje ne preduzmu neophodne korake.

Predsjednik Turske Redžip Tajip Erdogan je razgovarao sa generalnim sekretarom NATO saveza, Jensom Stoltenbergom. Predsednik Erdogan je rekao da će potezi Švedske i Finske odrediti koliko će proces pridruživanja biti brz i kada će se završiti, piše britanski “Gardijan”.

Ankara je optužila dve nordijske zemlje da pružaju utočište kurdskim militantima, koje Turska smatra teroristima, i odbila je da ratifikuje pristupanje dvije zemlje NATO alijansi, bez obzira na sporazum postignut u junu. Erdogan i Stoltenberg održali su privatni sastanak u petak u Istanbulu koji je bio zatvoren za javnost.

Da podsjetimo, u maju 2022. godine su Finska i Švedska odustale od decenije neutralnosti i podnijele zahtjev za članstvo u NATO nakon što je počeo rat u Ukrajini 24. februara 2022. godine. Erdogan je zaprijetio da će blokirati njihov proces pridruživanja i zatražio je neke ustupke, ali je u junu postignut sporazum između Turske, Finske i Švedske koji je uključivao odredbe o ekstradiciji i razmjeni bezbjednosnih informacija. Novi premijer Švedske Ulf Kristerson trebalo bi da posjeti Ankaru u utorak kako bi se sastao sa Erdoganom, a Stokholm se nada da će ta posjeta možda dovesti do promjene stava Turske.

Previous articleSKANDAL U EU Ursula fon der Lajen pod istragom zbog nabavka vakcina
Next articleSAŠA POPOVIĆ JE TRAŽIO DA SE SKINEM! Voditeljka Granda otkrila šok TAJNU – “Rekli su mi da si mnogo DEBELA”