Home Izdvojeno PAD HERSONA RAZBJESNIO ALEKSANDRA DUGINA Putinu poslao ZLOSLUTNU prijetnju: Ako vladar ne...

PAD HERSONA RAZBJESNIO ALEKSANDRA DUGINA Putinu poslao ZLOSLUTNU prijetnju: Ako vladar ne može da nas spase, slijedi mu OVA sudbina

93
0

Rusko povlačenje iz Hersona ozbiljno je naljutio pobornike ruskog predsjednika Vladimira Putina i izazvao tektonske poremećaje u tamošnjoj javnosti. Najjači “šamar” za ruskog lidera došao je režimskog filozofa Aleksandra Dugina – koji već godinama važi za jednog od njegovih najbližih saradnika, navodi Jutarnji list.

Dugin, koga još zovu i „otac ruskog svijeta“ i „duhovni učitelj“ Vladimira Putina, ne samo da je napao Putina već je pozvao i na njegovo „uklanjanje“.

„Mi dajemo vladaru apsolutnu moć i vlast da bi nas on sve – narod, državu, ljude, građane – u kritičnom trenutku spasio. Ali ako nas ne može spasiti, onda mu je namjenjena sudbina ‘kralja kiše“, naveo je Dugin, citirajući poznatog škotskog antropologa Džejmsa Frasera, koji u svojoj knjizi „Zlatna grana“ piše kako su domoroci iz nekog plemena svom poglavici dali svu vlast da ih spasi od suše i izazove kišu, ali kada mu to nije uspjelo – oni su mu razorili trbuh.

Mnogi su ovo protumačili kao poziv na svrgavanje Putina, koji nije uspio da za svoj narod obezbjedi pobjedu u ratu.

Dugin nudi i rješenje i spas od mogućeg poraza.

„Naš posljednji resurs je ideologija. Može nas spasiti samo ruska ideja. Samo ona. Tehnička sredstva više nisu dovoljna za pobedu u ratu. Ruska ideologija ima odgovornost da zaštiti ruske gradove kao što su Herson, Donjeck i Simferopolj“, navodi Dugin i dodaje da bi ruski poraz u ratu mogao da dovede do „nuklearnog armagedona“.

Kako kaže, ono što će od Rusije zahtevati Zapad, nikako ne može da bude prihvatljivo za Moskvu.

„Znači, preostaje taktičko nuklearno oružje ili strateško nuklearno oružje. To jest – kraj“, apokaliptično zaključuje razočarani Putinov ideolog Dugin.

Zanimljivo je da Dugin skida svaku odgovornost za povlačenje iz Hersona s generala Sergeja Surovikina, jer, kako kaže, „on je odgovoran samo za tehničku stranu bojišta i ne odgovara za političke odluke“.

Dakle, Dugin smatra da je napuštanje Hersona politička, a ne vojna odluka.

Doduše, nakon nekoliko je sati, očito pod pritiskom, Dugin uklonio svoj post o Putinovoj krivici za „pad Hersona“. Ko je to od njega zahtjevao – ostaće nepoznanica.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Previous articlePRED BRAČNU NOĆ TRAŽILA KUTIJU KONDOMA! Budući mladoženja je PREVARIO sa cimerkom, a Maja provocira u venčanici!
Next article“ŠIRILA SAM NOGE STALNO, DAVALA…” Milica Dabović frapirala sve ŠOK priznanjem, OVO su svi detalji njenog INTIMNOG ŽIVOTA