Home Izdvojeno ŠETALI SMO TAMO PRIJE EKSPLOZIJE, U ŠOKU SMO! Srpski turisti iz Istanbula...

ŠETALI SMO TAMO PRIJE EKSPLOZIJE, U ŠOKU SMO! Srpski turisti iz Istanbula stigli u Niš

55
0
Foto: AP Can Ozer, EPA Erdem Sahin, AP Francisco Seco

Prvi autobusi sa putnicima iz Srbije koji su boravili u Istanbulu gdje je juče eksplodirala bomba na Trgu Taksim stigli su noćas u Niš.

Mnogi od njih kažu da su u potpunom šoku zbog ranjavanja sugrađanke Dragene Ristić, a koju je geler pogodio u rame.

Putnici koji su stigli u grad kažu da su imali sreće jer su ranije krenuli za Srbiju jer bi se inače mnogi našli na ovom glavnom šetalištu. To su rano jutros potvrdili i iz agencije.

Advokatica Dragana Milutinović navodi da su svi bili u nevjerici kada su čuli za eksploziju bombe.

– S prijateljima sam bila baš na tom mjestu gdje je ekplodirala bomba. Svi smo nekako osjetili nelagodu zbog toga što se dogodilo. Ranjena sugrađanka nije išla sa našom grupom, ali nam je svakako žao šta je preživjela, jadna žena. Mislim da nam je svima bilo predivno dok nismo čuli da ima mrtvih na trgu preko koga smo nešto ranije šetali – rekla je ona za Kurir.

Ranjenoj Nišlijki je geler prošao kroz rame i van je životne opasnosti. Kako je najavljeno, ona je trebalo sinoć da bude operisana.

Jedan Nišlija navodi da je ranjena Dragana Ristić vjerovatno u Tursku došla avionom jer nije bila u ovoj, a ni u grupi koje je odvela još jedna agencija iz Niša.

– Jedan dio nas je išao autobusom preko agencija, a drugi sa aerodroma “Car Konstantin”, zavisno od toga kome je kako odgovaralo da ispuni protekli produženi vikend – rekao je on.

Na trgu Taksim je bomba ekplodirala oko 16.20 sati, a turski zvaničnici su kazali da je jedna osoba uhapšena za koju se sumnja da je krivac za šest mrtvih i 81 ranjenu osobu.

Previous articleKAKO DO SRPSKOG JEDINSTVA Dodikov poziv osuđen na neuspjeh
Next articleSnimljen trenutak bjekstva osumnjičene za eksploziju u Istanbulu? Trči kroz masu, ljudi se sklanjaju