Home Izdvojeno Objavljen UZNEMIRUJUĆI SNIMAK sa ukrajinskog ratišta koji je zgrozio planetu (VIDEO)

Objavljen UZNEMIRUJUĆI SNIMAK sa ukrajinskog ratišta koji je zgrozio planetu (VIDEO)

82
0
FOTO: TWITTER/@SPOOK_INFO

Na društvenim mrežama već danima kruži stravičan snimak na kom se vidi predaja vojnika koji su potom pobijeni.

ločin je najvjerovatnije počinjen u subotu 12. novembra ili nekoliko dana ranije u Makejevki, selu na liniji fronga u regionu Luganska Rusija je optužila Ukrajinu za pogubljenje zarobljenika, dok Kijev nije komentarisao optužbe.

Nekoliko dana prije objavljivanja snimka na Tviteru je objavljen video ubijenih vojnika koji je snimljen iz vazduha. Sudeći po uniformama u pitanju su ruski borci.

Snimak je uznemirujućeg sadržaja, možete ga pogledati klikom OVDJE.

Iako su se tada pojavile tvrdnje da su oni poginuli od minobacačke granate, mnogi korisnici društvene mreže su skrenuli pažnju da tijela leže u redu jedno pored drugog, kao i da tragovi krvi ukazuju da su upucani u glavu.

Zatim je 17. novembra objavljen snimak sa zemlje na kom se vidi šta se zaista desilo.

Proruski mediji tvrde da su na vojnike pucali pripadnici ukrajinske 80. vazdušno-desantne jurišne brigade, prenosi Blic.

Na tim snimcima može se čuti vika na ukrajinskom i poziv vojnicima koji su u šupi da izađu.

Tada se pojavljuju vojnici, koji jedan po jedan ležu na tlo. Oni nose uniforme ruske vojske ili neke od Narodnih milicija, dok vojnici koji su ih zarobili nove opremu koja podsjeća na ukrajinsku.

Čuju se glasovi koji pitaju da li su svi napolju.

Potom se na snimku vidi čovjek u tamnoj odjeći koji izlazi iz šupe, čini se da je naoružan i da otvara vatru. Ipak, to je izuzetno teško utvrditi pošto se on manje od sekunde vidi na snimku.

Kamera se potom spušta dok se čuje pucnjava, i video se završava u konfuziji.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je saopštilo da su ukrajinski vojnici ciljano ubili, hicima u glavu, više od 10 zarobljenih ruskih vojnika.

– Ciljano i metodično ubistvo koje su izvršili izopačeni pripadnici vojske Ukrajine, hicima u glavu, nad više od deset ruskih vojnika niko neće moći da prikaže kao “tragičan izuzetak” dok kijevski režim navodno poštuje prava ratnih zarobljenika – navodi se u saopštenju Ministarstva, pišu Novosti.

Previous articleNe treba vam muškarac ako imate OVOG MEDVJEDA: Košta samo 150 evra
Next articleSTRICU RODILA TROJE DJECE Čekao je da postane punoljetna, pa sa jednom rečenicom uzburkao njena osjećanja (VIDEO)