Home Vijesti Region Zvali vršnjaka da siđe na 10 minuta, pa ga njih 6 tukli...

Zvali vršnjaka da siđe na 10 minuta, pa ga njih 6 tukli i tjerali da im LJUBI PATIKE

65
0
FOTO: SHUTTERSTOCK

Vršnjačko nasilje se ponovilo u Baru u Crnoj Gori.

Sedamaestogodišnji Baranin zadobio je teške povrede u predjelu glave i abdomena koje su konstatovali ljekari Opšte bolnice Bar.

Prema saznanjima Primorskog portala povrede su mu nanijeli šestorica maloljetnika u Makedonskom naselju. Slučaj je prijavljen policiji 17. novembra, Odjeljenju bezbjednosti Bar.

U prisustvu majke, sedamaestogodišnjak je policijskom službeniku kazao da se plaši za svoju bezbjednost, plaši se da ide u školu jer “ne znam šta mogu da mi urade”.

A, kako su osmislili susret i koliko su surovi maloljetnici svjedoči iskaz srednjoškolca, učenika trećeg razreda jedne od barskih škola.

Adolescent nije ni slutio šta slijedi nakon telefonskog poziva druga iz škole da siđe na desetak minuta ispred zgrade.

Pozvao ga je telefonom vršnjak sa kojim se ranije družio. Nakon ubjeđivanja izašao je oko 21.15, našao se sa vršnjacima i nekoliko njih mlađih u Ulici Rista Lekića. Predložili su da prošetaju do Bjeliša, “kod koša” gdje je mladić rekao da je majci obećao da će se vratiti do 22.00. U početku, prema riječima žrtve vršnjačkog nasilja, ništa se čudno nije dešavalo.

Prema navodima maloljetnog mladića jedan iz grupe koji ide sa njim u istu srednju školu, prvo ga je pitao da li je za njega rekao da je “izgoretina u mozak”. Mladić je negirao. Nakon verbalnog maltretiranja, stao mu je na stopalo i počeo da šamara vršnjaka. Neki iz grupe su držali maloljetnog mladića. Uslijedili su udarci pesnicama u predjelu lica. Pao je na pločnik, a zatim su su ga udarali nogama u predjelu trbuha.

Dok je ležao na pločniku, nasilnik je od povrijeđenog mladića tražio da mu poljubi patike. On se prvobitno opirao, a dvojica mlađih su mu dobacili “Poljubi, i mi smo ljubili i vezali mu patike”.

Sve njih žrtva vršnjačkog nasilja poznaje i njihova imena su poznata policiji.

U izjavi datoj policiji, žrtva vršnjačkog nasilja je naveo da on nije udario nijednog od grupe mladića, niti je između njih ranije bilo vrijeđanja, ili prijetnji.

Sa druge strane, oko 21.30, u noći između srijede i četvrtka, u brutalnom vršnjačkom nasilju, šestorica na jednog, nanijeli su maloljetniku povrede pesnicama i nogama, piše Standard.

U Opštoj bolnici Bar, ljekari su konstatovali povrede. Pregled je obavio specijalista hirurg koji je u dva navrata konsultovao neurologa. Mladiću su urađeni laboratorijski nalazi, radiološki i ehosonografski je ispitan. Primio je i AT zaštitu. Zakazana je kontrola za sedam dana, navodi se u ljekarskom izvještaju koji je porodica Primorskom portalu dala na uvid.

Povrijeđeni mladić je na kućnom oporavku.

Na žalost, brutalnosti maloljetnika ni tu nije kraj. Nezvanično, neki od njih su se hvalili da su sve snimili. I dan nakon što su pretukli maloljetnika, jedan od učesnika u vršnjačkom nasilju poslao mu je “pozdrav” preko zajedničkog školskog druga.

Većina aktera posljednjeg slučaja vršnjačkog nasilja su stariji od 14 godina te Zakon o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, ne isključuje mogućnost procesuiranja.

Previous articleSTRICU RODILA TROJE DJECE Čekao je da postane punoljetna, pa sa jednom rečenicom uzburkao njena osjećanja (VIDEO)
Next article“MISLIO SAM DA ĆE DODIK BAR DVA DANA ZAMAJAVATI NAROD” Crnadak tvrdi da je SNSD priču o “duplim funkcijama” ukrao od PDP