Home Vijesti Ekonomija Prosječna cijena stana u FBiH u novogradnji 2.374 KM po kvadratu

Prosječna cijena stana u FBiH u novogradnji 2.374 KM po kvadratu

53
0
Foto: N.N.

Prosječna cijena prodatih novih stanova u Federaciji BiH (FBiH) u trećem kvartalu iznosila je 2.374 KM po metru kvadratnom, a najviša je u Sarajevu gdje je bila 2.942 KM, dok je u ostalim opštinama prosječna cijena iznosila 2.018 po metru kvadratnom.

Prosječna cijena prodatih novih stanova u trećem tromjesečju u FBiH veća je za 26,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te veća za 22,9 odsto u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova prošle godine, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Broj prodatih novih stanova u trećem kvartalu iznosio je 264 i veći je za 7,4 odsto u odnosu na isti kvartal lani, dok je manji za 3,4 odsto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2021. godini.

Korisna površina prodatih novih stanova u trećem tromjesečju iznosila je 14.135 matara kvadratnih i veća je za 2,6 odsto u odnosu na isto period lani, dok je manja za 1,2 odsto u odnosu na prosječnu korisnu površinu u prošloj godini.

Previous article“ODBIJ, ĆELAVI!” – Mili kritikovao Mariju Šerifović, pjevačica mu ODBRUSILA pred svima! OKRŠAJ u takmičenju Zvezde Granda
Next articlePijana ukrala kamion i pobjegla s maloljetnikom pa se zabila u policiju