Home Izdvojeno SILOVAO I UBIO DJEVOJČICU Stravičan zločin potresao Francusku, ubica prilikom hapšenja izgovorio...

SILOVAO I UBIO DJEVOJČICU Stravičan zločin potresao Francusku, ubica prilikom hapšenja izgovorio jezivu rečenicu

85
0

Francusku je šokiralo silovanje i ubistvo 14-godišnje djevojčice na jugu zemlje, samo nekoliko nedelja nakon brutalnog ubistva 12-godišnje Lole Davije u Parizu.

Policija je u petak uhapsila Romena Ševrela (31) osumnjičenog za silovanje i ubistvo Vanese (14). On ju je tog dana natjerao da uđe u njegov automobil nakon što je izašla iz škole u gradu Tonen na jugu zemlje.

Tijelo djevojčice je ostavio u napuštenoj kući, ali je policija uspjela brzo da ga identifikuje uz pomoć nadzornih kamera, rekle su vlasti.

– Kada je policija otišla da ga uhapsi u njegovom stanu u gradu Marmand, rekao je da “zna zašto su ovdje” i priznao je zločin”, rekao je tužilac, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji. Naime, on je bio osuđen na 15 dana uslovne kazne zbog seksualne agresije prema drugom maloljetniku 2006. godine, kada je osumnjičeni imao samo 15 godina.

Do novog ubistva došlo je samo nekoliko nedelja nakon što je Francusku potreslo brutalno ubistvo 12-godišnje Lole Davijet u Parizu, čije je tijelo pronađeno u koferu u blizini njenog stana.

Glavna osumnjičena u ovom slučaju, 24-godišnja žena, optužena je za ubistvo, silovanje i mučenje.

Lolino ubistvo postalo je izvor političkih tenzija, a opozicione stranke su iskoristile profil osumnjičene – ilegalnog imigranta – da bi pozvale na strožiju imigracionu politiku.

U oba slučaja, krajnje desničarska opozicija je kritikovala pravosudne i političke vlasti da su meki prema zločinima i da ne čine dovoljno da opasne pojedince drže podalje od ulica.

Dante Rinodo, gradonačelnik Tonena, rekao je novinarima u ponedeljak da roditelji djevojčice, koji su kolumbijskog porijekla, žele da sahrane kćerku u Granadi u Španiji, gdje je porodica živjela nekoliko godina prije nego što se preselila u Francusku, piše Telegraf.

Rekao je da je pokrenuo onlajn kampanju za prikupljanje pomoći porodici, au gradu će u petak biti organizovan marš.

Previous articleRASULO U PRIJEDORSKOM DNS/u Svih pet odbornika DNS-a iz Prijedora napustilo stranku
Next articleBIZARAN APEL HODŽE IZ MITROVICE “Ne konzumirajte proizvode iz Srbije, tako jačate neprijatelja”