Home Izdvojeno Dodik se obrušio na BHRT: Onemogućili građanima Srpske na gledaju sve utakmice

Dodik se obrušio na BHRT: Onemogućili građanima Srpske na gledaju sve utakmice

76
0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kritikovao je BHRT zbog zbog programske šeme prenosa utakmica sa Svjetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Kataru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BHRT, onemogućavajući svim građanima, a posebno u Srpskoj, gledanje svih utakmica na Svjetskom prvenstvu u fudbalu “još jednom potvrdio da je servis samo muslimana i da kao takav ne treba da postoji”.

Dodik je istakao da su, odlukom da prenos 18 utakmica ustupe samo jednom telekom-operateru (BH telekom), “direktno prekršili zakon i dodatno se identifikovali kao servis samo jednog naroda u BiH”.

“Srpska navija za Srbiju i nama utakmice Srbije može komentarisati samo onaj ko otvoreno navija za Srbiju”, naveo je Dodik na “Tviteru”.

Šta BHRT prenosi, a šta ne?

Od 64 utakmice na Mondijalu, 46 jeste ili će biti uživo prenoseno na BHRT i dostupno svim građanima BiH.

Ostale utakmice biće prenošene uživo na Mojoj TV, platformi BH Telecoma koja je partner BHRT u ovom projektu. To znači da će samo gledatelji koji u svojim domovima imaju pakete BH Telecoma mogu gledati Svjetsko prvenstvo u kompletu, dok će ostatak građana biti uskraćen za skoro trećinu televizijskih prijenosa uživo iz Katara.

Na Mojoj TV uživo će biti 12 utakmica iz grupne faze takmičenja, od kojih su čak po dvije utakmice Brazila i Španije, po jedna Francuske, Engleske, Argentine, Portugala, Nizozemske…

BH Telecom će prenositi uživo i četiri susreta osmine finala, te dva susreta četvrtfinala, a neki od tih susreta bi mogli biti pravi spektakli poput Njemačka – Belgija, Španija – Belgija, Nizozemska – Engleska, Argentina – Engleska, Francuska – Engleska…

Utakmice koje će biti uživo na Moja TV kanalu će biti emitirane u snimku na BHRT istog dana. Također, sve utakmice koje će biti emitovane na MY TV servisu će se prenositi i putem Moja webTV aplikacije i svi zainteresovani gledaoci koji nisu korisnici Moja TV usluge mogu na jednostavan način, online putem, izvršiti aktivaciju usluge i gledati utakmice.

Ako kojim slučajem u terminu BH Telecoma u osmini finala ili četvrtfinalu budu Srbija ili Hrvatska, ta utakmica ide na BHT, a Moja TV će uzeti drugi termin u tom danu.

Previous articleObjavljene dosad neviđene fotografije Georgine Rodrigez iz njenih mlađih dana
Next articleDodik uručio mandat novom-starom premijeru: Višković poručio da “neće imati milosti”