Home Izdvojeno Stevandić i Vujić o saradnji i pomoći “Nikada bolji odnosi Srbije i...

Stevandić i Vujić o saradnji i pomoći “Nikada bolji odnosi Srbije i Srpske”

55
0
FOTO: SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je na sastanku sa generalnim konzulom Srbije u Banjaluci Milošem Vujićem da su odnosi dvije zemlje nikada bolji.

On je u ime Srpske zahvalio za sve vidove podrške i pomoći koju je rukovodstvo Srbije nesebično pružalo građanima Republike u proteklim godinama.

Stevandić je izrazio nadu da će odnosi dva parlamenta u narednom periodu biti intenzivirani, te da će uskoro biti održana sjednica Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Srpske, u skladu sa ranije potpisanim memorandumom.

Predsjednik Skupštine je Vujiću prenio zahvalnost za veliku podršku Srbije investicijama u Srpskoj u oblastima hidroenergije, izgradnji putne infrastrukture, te angažovanju na zajedničkim projektima u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

Srbija je najvažniji faktor stabilnosti i mira na Balkanu, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić to svakodnevno dokazuje. Kada je riječ o odnosima Srbije i Srpske, oni nikada nisu bili bolji i molim vas da rukovodstvu Srbije prenesete naše izraze velike zahvalnosti na tome – rekao je Stevandić.

Tom prilikom Vujić je Stevandiću uručio čestitku predsjednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića povodom izbora na mjesto predsjednika Narodne skupštine Srpske.

Orlić je u čestitki Stevandiću poželio najbolje želje i uspjeh u radu.

– Uvjeren sam da ćete vaše građane voditi putem uspjeha i daljeg napretka. Bila mi je izuzetna čast da prisustvujem konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Srpske u Banjaluci i vašem izboru za predsjednika. Uvjeravam vas da ću sa pozicije predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije pružiti pun doprinos daljem jačanju neraskidivih veza između srpskog naroda u Republici Srbiji i Republici Srpskoj – navodi se u Orlićevoj čestitki.

Previous articleDa li je moguća repriza: Ulazak u Savjet ministara je kocka za opoziciju
Next articlePENZIONERI TRAŽE SVOJIH 100 KM: Isplata uslov za usvajanje rebalansa budžeta u Skupštini grada Banjaluka