Home Vijesti Društvo OKUPLJENI UZVIKIVALI „UBICO!“ Protesti ispred zeničke bolnice zbog smrti male Džene, roditelji...

OKUPLJENI UZVIKIVALI „UBICO!“ Protesti ispred zeničke bolnice zbog smrti male Džene, roditelji podnose krivične prijave (VIDEO)

66
0

Ispred Kantonalne bolnice u Zenici danas su održani mirni protesti roditelja i rodbine preminule Džene Gadžun na kojima su najavljene i krivične prijave protiv svih odgovornih.

Nekoliko desetina građana Zenice okupilo se danas ispred ulaza u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su održale mirne proteste protiv svih odgovornih u slučaju Džene Gadžun, a tražili su ostavke doktorice Nine Jovanović te uprave zeničke bolnice na čelu sa direktorom Rasimom Skomorcem.

Tačno u 12 sati Amila Gadžun, majka malene Džene, je pročitala zahtjeve upućene menadžmentu Kantonalne bolnice Zenica, a ukazali su i na određene neregularnosti oko materijala koji je ugrađen Dženi tokom prve operacije.

Okupljeni građani Zenice danas su jasno poručili da se sve ovo dešava zbog korupcije u sistemu koju je potrebno iskorijeniti, a okupljeni su uzvikivali i „Ubico“ aludirajući na doktoricu Ninu Jovanović od koje su tražili da podnese ostavku.

Advokati porodice Gadžun danas će podnijeti i krivične prijave protiv odgovornih.

Previous articleSud BiH usvojio žalbu DODIKU IPAK ČETIRI DELEGATA U DOMU NARODA!
Next articlePodjela resora u Savjetu ministara: SNSD odustaje od mjesta ministra inostranih poslova?