Home Izdvojeno ALARMANTNO NA SJEVERU KIM Zbog poplava proglašena vanredna situacija u Zubinom Potoku...

ALARMANTNO NA SJEVERU KIM Zbog poplava proglašena vanredna situacija u Zubinom Potoku i Leposaviću (VIDEO)

32
0
IZVOR: KOSSEV/PRINTSCREEN

Vanredna situacija proglašena je danas u opštinama Leposavić i Zubin Potok zbog poplava koje su uništile veliki broj domaćinstava, infrastrukturnih objekata i oranice.

Krizni štab opštine Leposavić donio je danas odluku o praglašenju vanredne situacije radi daljeg sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbjednosti i zaštite života i imovine stanovništva, kao i infrastrukturnih objekata.

U poplavama je oštećeno na desetine objekata, glavne saobraćajnice i lokalni putevi do mnogih eela su poplavljeni, kao i pojedina domaćinstva, a šteta je vidljiva i na brojim poljoprivrednim gazdinstvima, navodi se u saopštenju opštinskog Kriznog štaba.

U selu Borova polavljena su četiri domaćinstva, a porodice su prošlu noć provele kod rođaka.

Poplavljene su i kuće i pomoćni objekti u selu Gornji Krnjin i Kajkovo, gdje je poplavljena i farma svinja.

Presječeni su putevi koji vode do sela Kutnje, Pridvorica, Košutica, kao i do zaselaka u selima Ibarsko Postenje i Donji Krnjin.

U selu Vuča su usljed izlivanja Vučanske rijeke poplavljena tri domaćinstva, pomoćni objekti i jedan ribnjak.

Srušena su dva mosta u selu Mekiniće, jedan u selu Jošanica, dok je most u selu Mioliće oštećen, kao i most na putnom pravcu prema selima Jošanica, Popovce, Gnježdane, Duboka, Plakaonica.

Sela Košutica, Pridvorica, Grkaje su odsječeni od svijeta, a na mnogim putnim pravcima saobraćaj je u prekidu zbog odrona i oštećenja putne inFrastrukture.

Tokom jučerašnjeg dana poplavljena je ekonomija i farma u okviru Poljoprivredne škole “Priština” sa domom učenika u Lešku.

Rijeka Ibar odnijela je most koji se nalazio u blizini Hale sportova u urbanom dijelu Zubinog Potoka i poplavljeno je dvorište te hale, a pod vodom je i Fudbalski stadion “Mala Marakana”.

Istovremeno je zbog zamućenosti vode obustavljeno vodosnabdijevanje u Kosovskoj Mitrovici.

U organizaciji lokalne samorupave i Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica građanima u sjevernom dijelu voda se doprema cisternama koje su postavljene u centru grada, naselju Brđani i u blizini gradske toplane.

Iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice su saopštili da je obezbijeđena dovoljna količina vode za potrebe Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

U Bošnjačkoj mahali i Mikro naselju, takođe u sjvernom dijelu Kosovske Mitrovice, vodu za piće je cisternama obezbijedila Priština.

Kosovska opština južna Mitrovica odlučila je da plati kiriju za privremeno stanovanje porodicama koje su zbog poplava izmještene iz Bošnjačke mahale i dijelova južnog dijela grada oslonjenog na rijeku Ibar.

SRNA

Previous articleIDILA NA ALPIMA Biković sa djevojkom uživa na snježnom putovanju, a ona se brčka u bazenu
Next articleKeba o pomirenju dva Severinina bivša: Nikad se nisu ni svađali