Home Izdvojeno Divlja svinja napala djevojku na Novom Beogradu: “Agresivno je izletjela iz žbunja,...

Divlja svinja napala djevojku na Novom Beogradu: “Agresivno je izletjela iz žbunja, pa jurnula na mene”

35
0

Dvilja svinja, podsjetimo, snimljena je otprilike na istom mjestu i krajem novembra. Tada je šetala pored ograde jednog gradilišta i iznenada je pred šokiranim vozačem nevjerovatnom brzinom izletjela na ulicu

Velika divlja svinja ponovo je prethodne noći primjećena kod Fakulteta dramskih umjetnosti na Novom Beogradu, gdje je već nekoliko puta primjećena od strane prolaznika.

Fotografija divlje svinje koja se opušteno šetala novobeogradskim blokovima širi se društvenim mrežama, a jedna djevojka navodi da je prije nekoliko dana imala opasan susret sa tom ogromnom životinjom.

– U subotu sam oko 5 sati ujutru prolazila trotoarom pored FDU kad je iz žbunja iskočila pretpostavljam ista životinja. Nastavila sam da hodam, ali se poslije 10 sekundi velikom brzinom i jako agresivno zaletjela na mene. Bila je na samo 10 metara od mene. Ja sam odjurila na ulicu bježeči – navodi djevojka.

Divlja svinja je srećom odustala od daljeg napada.

Kad sam krenula da jurcam povukla se i otišla. Nije uopšte naivno. Neko može da nastrada nekako. Vjerujem da ih ima i više tu okolo i da hoće da napadnu iz straha – navodi djevojka.

Krdo divljih svinja prije toga uplašilo i građane koje su šetali zemunskim kejom u blizini TC “Ušće”. Krdo divljih svinja trčkaralo je na stazi koja vodi ka hotelu “Jugoslavija”.

Divlje svinje inače nisu rijetkost u Novom Beogradu. Najveća staništa divljih svinja u prestonici su na Velikom ratnom ostrvu i na lijevoj obali Dunava.

Previous articleSJAJ U OKU I PIJESAK NA STRAŽNJICI Nives Celzijus se prisjetila ljeta
Next articleEKSKLUZIVNI PAPARACO! KAJA OSTOJIĆ SMUVALA HRVATSKOG TENISERA Pjevačica u vezi sa 13 godina mlađim Bornom Ćorićem! UHVAĆENI ZAJEDNO