Home Izdvojeno Odbrambena industrija SAD-a nije zaradila ovoliko novca ni za vrijeme Hladnog rata

Odbrambena industrija SAD-a nije zaradila ovoliko novca ni za vrijeme Hladnog rata

34
0
Foto: EPA-EFE

Ruski ambasador u SAD-u Antolij Antonov kazao je da politika američke administracije da osigura strateški poraz Rusije vodi svijet u katastrofu istakavši da je odbrambena industrija SAD-a zaradila više novca nego tokom Hladnog rata.

Na pitanje da prokomentariše medijske izvještaje da Rusija koristi opasnu i nepromišljenu retoriku u nuklearnoj sferi, diplomata je rekao da niko u političkom ili vojnom vrhu zemlje “nikada nije govorio na takav način”.

“Jedino što radimo je da stalno upozoravamo Washington da njegova politika osiguravanja strateškog poraza naše zemlje na bojnom polju ubrzano vodi svijet do katastrofalnog scenarija”, rekao je Antonov.

SAD i njihovi saveznici pokrenuli su sveopšti hibridni rat protiv Rusije na ruskoj teritoriji, rekao je Antonov.

Na pitanje da prokomentariše medijske izvještaje da Rusija koristi opasnu i nepromišljenu retoriku u nuklearnoj sferi, diplomata je demantovao te tvrdnje.

“Amerikanci i njihovi saveznici pokrenuli su sveopšti hibridni rat protiv Rusije na našoj vlastitoj teritoriji”, rekao je.

“U isto vrijeme oni profitiraju od svojih partnera iz NATO-a prisiljavajući ih da finansiraju renesansu vojnoindustrijskog kompleksa Sjedinjenih Država. Odbrambena industrija SAD nije vidjela ovakav novac čak ni za vrijeme Hladnog rata”, dodao je.

Prema njegovom mišljenju, Washington ostaje potpuno gluh na signale Moskve.

“Želio bih da postavim američkoj javnosti dugo zakašnjelo pitanje: šta još Rusija treba da kaže ili uradi kako bi se usijane glave u administraciji pribrale i spriječile nuklearni Armagedon koji Bijela kuća javno želi da spriječi?”, kazao je.

Previous articleŽena nastrada u požaru u Prijedoru
Next articleZBOG POSLA POSTALA POPULARNA PREKO NOĆI: Isplivao snimak, otkriveno čime se ATRAKTIVNA PLAVUŠA bavi – “Nisu mi vjerovali”