Home Izdvojeno Pacijent pretukao medicinsku sestru u Zadru: “Udarao me rukama i nogama, nisam...

Pacijent pretukao medicinsku sestru u Zadru: “Udarao me rukama i nogama, nisam znala da li ću ostati živa”

35
0

Djevojka kaže da su medicinske sestre često izložene verbalnim napadima, jer je u Domu zdravlja zbog hroničnog manjka ljekara vrlo teška situacija

Zadarski penzioner prebio je u srijedu 27-godišnju medicinsku sestru Doma zdravlja Zadarske županije nakon što je oko 14.20 sati igrom slučaja sreo u apoteci gdje je došao da podigne lijek koji mu je ona ranije uputila iz ambulante njegovog ljekara, piše Slobodna Dalmacija.

Budući da je doza lijeka bila manja od one koju je tražio, 73-godišnjak se najprije prepirao s apotekarkom, a onda je i fizički nasrnuo na medicinsku sestru koja je u tom trenutku ušla u apoteku kako bi uzela lijek za drugog pacijenta.

Nakon što ga je prepoznala kao novoupisanog pacijenta i pokušala da ga smiri rekavši mu da njegov problem može odmah da se riješi, te ga uz to upozorila da spusti ruku kojom joj je prijetio, 73-godišnjak ju je drugom rukom pritisnuo na pod nakon čega je, dok su kupci koji su došli po lijek, vrištali, počeo da je udara rukama i nogama.

“Klompa mi je odletjela u ugao apoteke. Ljudi su vrištali, a čovjek me udarao rukama i nogama. Nisam znala da li ću ostati živa. Pokušavala sam da se iskobeljam, branila sam se, lamatala sam rukama i nogama. Činilo mi se da ta noćna mora traje čitavu vječnost, dok mi konačno u pomoć nije priskočio farmaceut iz apoteke koji je, na sreću, uspio da ga zaustavi”, opisala je napad koji je doživjela.

Oboje su kažnjeni

Osim farmaceuta tokom napada niko nije priskočio da joj pomogne.

“Da se radnik apoteke nije umješao, ne znam kako bih prošla. On je nekako uspio da ga smiri, a ovaj mi je, zamislite, nakon svega rekao da je postupio u afektu i da je najbolje da sve zaboravimo. Valjda je njemu normalno da nekoga pretuče. Pozvala sam policiju, međutim, kada su došli, on je već bio otišao”, ispričala je medicinska sestra dodajući da joj nije jasno zbog čega radnice apoteke nisu stisnule dugme za tihi poziv policiji.

“Policija je došla na mjesto događaja, međutim, 73-godišnjak je već otišao. Ispala sam i ja kriva jer sam se branila da me ne ubije, ali su mi rekli da to ne smijem jer sam tako učesnica u tuči. Samo sam se branila ako se tako može nazvati lamatanje rukama i nogama”, razočarana je Zadranka koja u sedam godina rada nije nikada doživjela ovakav napad.

Policija je incident zavela pod narušavanje javnog reda i mira navodeći da su se u apoteci sukobili 74-godišnjak i 27-godišnjakinja.

Naveli su da su nakon uvreda jedan drugog gurali, kao i da su ih razdvojili policajci.

Oboje su dobili optužni priedlog zbog naročito drskog ponašanja, a izdata im je i mjera zabrane približavanja.

Previous articleEKSKLUZIVNI PAPARACO! KAJA OSTOJIĆ SMUVALA HRVATSKOG TENISERA Pjevačica u vezi sa 13 godina mlađim Bornom Ćorićem! UHVAĆENI ZAJEDNO
Next articleKUPILA DRUGI STAN U BARSELONI: Dara Bubamara iskeširala oko 300.000 eura