Home Izdvojeno Zbog poplava evakuisano 120 porodica iz Kosovske Mitrovice

Zbog poplava evakuisano 120 porodica iz Kosovske Mitrovice

29
0

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice evakuisano je 120 porodica iz 11 stambenih zgrada zbog izlivanja Ibra, saopštio je opštinski štab.

Predsjednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić saopštio je večeras da vodostaj Ibra raste iz minuta u minut, a veliki broj zgrada i kuća u naselju Bošnjačka mahala u blizini istočnog mosta je poplavljen.

On je dodao da vatrogasne ekipe i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica pomažu svim stanovnicima u Bošnjačkoj mahali, bilo da su Srbi, Albanci ili Romi.

“Situacija jeste ozbiljna i iziskuje solidarnost i jedinstvo i sada moramo da pokažemo da brinemo jedni o drugima. Nažalost, ugrožene su stambene zgrade opštine Kosovska Mitrovica, kao i čitavog okruga”, rekao je Spirić.

Izlivanjem vode iz korita poplavljeno je više domaćinstava u selima Žitkovac, Žerovnica, Jagnjenica u opštinama Zvečan i Zubin Potok.

U selima Žitkovac i Žerovnica pao je jedan od električnih stubova tako da su žitelji bez struje, javio je RTS.

Na lokalnim i magistralnim putevima na sjeveru pojavili su se odroni, tako da je tokom popodneva bio neprohodan put Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, a otežano se kretalo putem Mitrovica–Leposavić.

Previous articleHOROR U ZEMUNU Policija u frižideru pronašla tijelo bebe
Next articleVukanović prozvao Stanivukovića, Gradonačelnik OŠTRO DEMANTOVAO!